THAUMA GYÓGYCIKK – Gyógyászati Segédeszköz Szaküzlet
Thauma Gyógycikk

Egyedi talpbetét-készítés

 TALPVIZSGÁLAT - TALPBETÉT MINTAVÉTEL - TALPBETÉT KÉSZÍTÉS

 

Általános információ

Az alábbi szolgálatások előjegyzés alapján vehetőek igénybe, a 3200 Gyöngyös, Kossuth út 32. szám alatt. Egyedi szerződéskötéssel lehetőség van helyszíni kiszállás előjegyzésére.

 

Előjegyzés és  részletekért érdeklődjön telefonon (+36 20 210 2667),

e-mailben gyogycikk@thauma.hu / https://thauma.hu/kapcsolat vagy

szaküzletünkben személyesen. 

 

Talpvizsgálat

Általános leírás

Előjegyzés alapján szaküzletünkben - valamint csoportos rendelés esetén helyszínen - lehetőség van podológiai talpvizsgálatra.

 

Vizsgálat menete

i) Általános állapotfelmérés: a láb és talp állapotának szemrevételezése, ügyfél kikérdezése, panaszok rögzítése.

ii) Podoszkópos vizsgálat: tükrös talpvizsgálat, szükség esetén lábnyomat vétel (plantogram)

iii) Vizsgálati lap: az állapotfelmérés és a podoszkópos vizsgálat kiértékelése.

 

Mintavétel, betétkészítés

Leírás

Szaküzletünkben - valamint csoportos rendelés esetén helyszínen - lehetőség van egyedi talpbetét-készítésre. Az Ön lúdtalpbetétje a GUY CAPRON „thermoplast” talpbetét egyedi méretre készül a megfelelő tehermentesített járás megoldásával a láb kezelésére. Kétfajta vizsgálatot végzünk. Az egyik az úgynevezett Podoszkópos vizsgálat, mely tükrös lábvizsgálatot jelent. A másik a Feet Print vizsgálat, amely láblenyomat készítést jelent. Vákuum segítségével pontos talplenyomat keletkezik, melynek segítségével elkészíthető a talpbetét. A talpbetét ¾-es hosszúságú. Az elkészítés kb. 45 percet vesz igénybe. A talpbetét vizsgálatra előzetes időpont egyeztetés szükséges! Várjuk megkeresését a Kapcsolat menüpontban megtalálható elérhetőségek bármelyikén!

 

A thermoplast talpbetétről:

Indikáció

A hosszanti és harántboltozat alátámasztására, a láb sarokrészének pontos tartására szolgál. (Pes planus, pes calceneovalgus).

Méretezés

A talpi rész teljes felületére kiterjedően mintát kell venni. A mintázás vákuumos technológiával készül.

Szerkezeti kialakítás

A támasztékok (hosszboltozati, metatarsus, sarokék, nyomáselosztás stb.) a vákuumformázó minta alapján kerülnek kialakításra. A betét alsó felülete teljesen felfekszik a foglalótalpbélésre. A lábbal érintkező réteg lágyhab.

Általános anyagösszetétel

Etilénvinilacetát (EVA) zártcellás habszerkezetű táblásanyag. Lábbal érintkező része puha, formatartó rétege hőre keményedő gyantával átitatott nem szőtt textil, kitöltő rétege kemény etilénvinilacetát hab, vagy műparafa.

Ápolás

A talpbetétek különleges kezelést, ápolást nem igényelnek. Tisztítása langyos, szappanos vízzel, enyhe dörzsöléssel (pl. szivaccsal). Szokványos cipőspray-k a betétet nem károsítják. Gombás fertőzés megakadályozására javasolt a hetenkénti gombaölő, izzadás gátló anyagos lemosás.

Javítás, reklamáció

A talpbetét egy éves kihordási időre készül. A talpbetét formáját legalább 1 évig megtartja, amennyiben nem teszi ki 60 celsius foknál nagyobb hőhatásnak. Direkt sugárzó hőtől a betétet védeni kell!

Képek

  

 

 

 

Ⓒ THAUMA Kft. Minden jog fenntartva. | tervezte: mvitel.hu | készítette: webout.hu